ورق استیل چیست ؛ در مطالب زیر سعی داریم شما مخاطبین گرامی را به طور کامل و جامع با ورقهای استیل، خواص این ورق، کاربرد آن و سایر موارد آشنا کنیم و مطالبی جالب دربارهی انواع ورقهای استیل برای شما مخاطبین عزیز ارائه دهیم و امیدواریم مطالب گردآوری شده برای شما عزیزان مفید واقع گردد.
ابتدا برای درک بهتر، مفهومیتر و کامل درمورد ورقهای استیل باید به این سوال پاسخ دهیم:
ورق استیل چیست ؟
ورق استیل ورقی است که مادهی اولیه یا همان عنصر پایه آن از آهن ساخته شده است و عناصر دیگر موجود در این ورق، باعث میشود میزان مقاومت این ورق دربرابر عوامل مختلف نظیر خوردگی، استحکام و انعطاف پذیری متغیر باشد و عمدهترین این عناصر عبارتند از: کربن، نیکل و کروم.
ورقهای استیل در چه مواردی کاربرد دارند ؟
ورقهای استیل در امورات بسیار مختلفی کاربرد دارند، حال چه در مصارف صنعتی و چهدر مصارف دارویی، به عنوان نمونه این نوع ورقها از لحاظ صنعتی در ساخت استراکچر و مخزنها بهکار گرفته میشود و همچنین از لحاظ دارویی در ساخت ظروف نگهداری شیر، انتقال مواد غذایی و دارویی و... مورد استفاده قرار میگیرند، همچنین ورقهای استیل طرحدار نیز در امورات بسیار گستردهای از جمله: ساخت اتاقک و پنل دکمه آسانسور، ساخت لوازم خانگی، روکش سقف و دیوار مورد استفاده قرار میگیرد و جالب است بدانید این ورقها در صنعت هواپیماسازی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید ورق استیل :
ما در این مطلب جدولی برای شما مخاطبین گرامی طراحی نمودهایم که بهراحتی خصوصیات و هزینهی انواع ورقهای استیل را میتوانید در این جدول مشاهده نمایید.
انواع ورق استیل :
ورقهای استیل انواع مختلفی دارند از جمله ورق استیل 304، ورق استیل 316، ورق استیل 309، ورق استیل 310، ورق استیل 321، ورق استیل 430، که بین این ورقها، ورق استیل 304 و 316 جز مهم ترین ورقهای استیل به شمار میآیند که کاربرد فراوانی نیز دارند.
ورق استیل
کاربرد ورق استیل 304 :
مبدلهای حرارتی
فنرها
اتصال دهندهها
فیلتراسیون آب
صفحههای جوش داده شده
مخازن انتقال مواد شیمیایی
تجهیزات فرآوری مواد غذایی
سینکهای ظرفشویی
فریزرها
صندلیهای آشپزخانه
پنلهای معماری
موارد بسیار دیگر
کاربرد ورق استیل 316 :
اتصالات قایق
تجهیزات آزمایشگاهی
ظروف شیمیایی
مبدلهای حرارتی
پنلهای معماری ساحلی و نردهها
موارد بسیار دیگر
همچنین ورقهای استیل در صنایع تولید شکر، صنایع آسیاب، صنعت تولید روغن، تولید سیمان و کاغذ، ساخت قطعات بزرگ در کشتیسازی، ساخت بدنه کامیونها و هواپیماها نیز کاربرد دارند.
ورقهای استیل 304 :
نام دیگر این ورقها ورق زنگ نزن میباشد که در DIN (استاندارد آلمانی) بهنام فولاد 4301/1 شناخته میشود و مشخصه آن X5CrNi18-10 میباشد.
جالب است بدانید این نوع ورقهای استیل به دلیل نداشتن خاصیت مغناطیسی در میان آهن فروشان بازار آهن به ورق استیل نگیر 304 نیز معروف بوده و اشکال مختلفی نیز دارد از جمله :
ورقی شکل، لوله شکل، میلهای و... .
ورق استیل 304 جزو پرکاربردترین نوع ورق در میان ورقهای استیل است و همچنین به علت کمبود عنصر کربن این ورق قابلیت فرم گرفتن، سختکاری و جوشکاری را نیز دارد همچنین این ورق در عملیات های حرارتی نیز به کارگیری میشود.
کاربرد ورق استیل 304 :
این ورقها در صنایع بسیار مختلف و گستردهای بهکارگیری میشود از بهکارگیری در صنایع غذایی مثل تولید شیر گرفته تا لوازم خانه و آشپزخانه(سینکهای ظرفشویی، فریزر) و همچنین در امورات معماری (مخازن انتقال مواد شیمیایی، فیلتراسیون آب) و در صنعت پتروشیمی این ورقها استفاده میشوند.
ورق استیل 309 :
این ورق به صورت زنگنزن میباشد و در DIN (استاندارد آلمانی) به نام فولاد 4828/1 شناخته میشود و نشانه این نوع ورق X15CrNiSi20-12 میباشد.
لازم است بدانید این نوع آلیاژ شامل دونوع ورق زنگ نزن 309 و زنگ نزن 309s است که تفاوتشان در درصد کربن موجودشان میباشد (آلیاژ s309 درصد کربن کمتری دارد).
کاربرد ورق استیل 309:
ورق استیل 309 کاربرد بسیاری دارد از جمله استفاده در صنعت هواپیماسازی(استفاده برای ساخت قطعات موتور جت و هواپیما) مبدلهای حرارتی، قطعات اگزوز ماشینها و قطعات کوره.
ورق استیل
ورق استیل 310 :
این نوع ورق از نوع آلیاژهای زنگ نزن میباشد که در DIN (استاندار آلمانی) بانام فولاد 4845/1 شناخته میشود و مشخصه آن X8CrNi25-21 میباشد.
در بازار این نوع آلیاژ به استیل نگیر نیز معروف شدهاست و به دو نوع 310 و s310 تقسیم میشود و همانند ورق استیل s309، آلیاژ نوع S این ورق دارای کربن کمتری است ونکتهی جالب توجه این است که ورق استیل 310 در دمای بالا نسبت به همتای نوعS خود دارای استحکام بیشتری است واین بهدلیل وجود میزان بالای نیکل و کروم در آلیاژ این ورق است.
استیل 310 و خاصیت مکانیکی آن:
این ورق دارای مقاومت کششی 520 مگاپاسکال بوده و مدول یانگ آن 200 گیگاپاسکال است. همچنین این ورق دارای سختی ویکرز HV225 میباشد.
کاربرد ورق استیل 310 :
این نوع ورق نیز همانند ورق استیل 309 در قطعات کوره به کارگیری میشود و همچنین از این ورق در قطعات مشعل نفت، مبدلهای حرارتی، لوله احتراق و کوره پخت سیمان نیز استفاده میکنند.
ورق استیل 316 :
این نوع ورق ضد زنگ بوده و در DIN (استاندارد آلمانی) با نام فولاد 4401/1 شناخته میشود و مشخصه این ورق X5CrNiMo17-12-2 میباشد.
این نوع ورق، به عنوان استیل ضد اسید نیز شناخته میشود و دلیل این امر، مقاومت گرید 316 در برابر استیک، فرمیک، اسید سولفوریک، هیدروکلریک و محیطهای کلریدی است.
کاربرد استنلس استیل 316 :
فولاد استنلس استیل 316 در قطعات صنعت های نساجی، نفت و پالایشگاه استفاده میشود.
استنلس استیل و بازیافت :
جالب است بدانید استنلس استیلها 100٪ قابلیت بازیافت را دارند، همچنین 65 تا 80 درصد از تولید این استیل بهوسیله بازیافت ضایعات صورت میگیرد که این امری قابل توجه است.
لازم است بدانید استنلس استیلها هم در دمای بالا تا حد 1000 درجه سانتی گراد هم در دمای پایین تا 200- درجه سانتی گراد مقاومت دارد.
انواع ورقهای استیل :
ورق استیل نگیر
ورق استیل براق
ورق استیل مات
ورق استیل خشدار
ورق استیل روکشدار
ورق استیل نسوز
ورق استیل ضد اسید
استیل 316 و خواص مکانیکی آن :
این ورق دارای سختی راکول HRA79، سختی برینل HB146 و سختی ویکرز HV152 است و مدول الاستیسیته 164 گیگاپاسکالی دارد.
کاربرد ورق استیل 316:
این ورق در تجهیزات آزمایشگاهی، پنلهای معماری، نردهها، ظروف شیمیایی، مبدلهای حراتی، فیلتراسیون آب، اتصال دهندهها، فنرها و... کاربرد دارد.
ورق استیل 410 :
فولادی ضد زنگ، که در DIN(استاندارد آلمانی) با نام فولاد 4006/1 شناخته میشود و مشخصه آن X12Cr13 است، دمای فورجینگ (دمای آهنگری) آن 800 تا 1100 سانتی گراد است و همچنین دمای آنیل کاری آن بین 750 تا 800 سانتی گراد است و ترکیب شیمیایی این گرید شامل 11/0 درصد کربن، 1 درصد سیلیسیوم 5/1 درصد منگنز و 5/12 درصد کروم است.
استیل 410 و خاصیت مکانیکی آن :
سختی ویکرز این استیل HV446 است، همچنین سختی راکول آن HRA45 و مقاومت کششی آن 1525 مگاپاسکال است.
کاربرد ورق استیل 410 :
این ورق در ساخت پیچ و مهرهها، پیچ گوشتیها و کارد و چنگال استفاده میشود.
ورق استیل 420 :
از خانوادهی ورقهای ضدزنگ بوده ودر DIN(استاندارد آلمانی) با نام فولاد 4021/1 شناخته میشود، خاصیت مغناطیسی دارد و با نام استیل بگیر نیز شناخته میشود.
ترکیب شیمیایی ورق استنلس استیل 420 :
ترکیب شیمیایی این ورق، شامل:
13 درصد کروم
1 درصد سیلیسیوم
1درصد منگنز
15/0 درصد کربن
04/0 درصد فسفر
03/0 درصد گوگرد
استیل 420 و خاصیت مکانیکی آن :
سختی برینل این گرید 230HB، مدول الاستیسیته آن 200 گیگاپاسکال و مقاومت کششی آن مابین 700 تا 950 مگاپاسکال است.
کاربرد ورق استیل 420 :
این ورق نیز همانند ورق 410 در ساخت پیچ و مهره، کارد و چنگال استفاده میشود.
ورق استیل
ورق استیل 430 :
جنس این ورق نیز زنگ نزن بوده و در DIN(استاندارد آلمانی) بانام فولاد 4016/1 شناخته میشود و در بازار نیز به عنوان ورق بگیر 430 معروف است.
ترکیب شیمیایی ورق استیل 430 :
ترکیب شیمیایی این ورق، شامل:
05/0 درصد کربن
4/0 درصد سیلیسیوم
4/0 درصد منگنز
5/16 درصد کروم
استیل گرید 430 و خاصیت مکانیکی آن :
مدول الاستیسیته این ورق 200 گیگاپاسکال است همچنین این ورق دارای مقاومت کششی 450 تا 600 مگاپاسکال است.
کاربرد ورق استیل 430 :
این نوع ورق در موارد گوناگونی کاربرد دارد. از پنلهای کابین یخچال گرفته تا اجاق گازها، دودکشها، وسایل خانگی، پنلهای سقفی، روکش ماشین ظرفشویی و حتی در صنعت خودروسازی!
همه چیز دربارهی ورق استیل نازک !
این نوع ورق یکی دیگر از مقاطع فولادی است که دارای ضخامت کمتر از یک میلی متر است، در برابر خوردگی بسیار مقاوم بوده، دارای سطح صاف و صیقلی است و طول عمر آن بسیار بالاست.
ورق استیلی به نام داپلکس و کاربرد آن !
ورق داپلکس نوعی دیگر از ورقهای استیلی است که به دلیل خواص منحصر به فرد خود در صنایع بسیار مهمی از جمله: ساخت لولههای فرآوری انتقال نفت و گاز، استفاده در صنایع پتروشیمی، استفاده برای ساختار سکوهای نفتی و دریای، ساخت تجهیزات کنترل آلودگی، مخازن فشار، لوله کشیهای عمومی و همچنین قطعههای تولید خمیر کاغذ به کار گرفته میشود.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق استیل نازک:
از عوامل موثر بر قیمت این محصول میتوان به روند تولید، وزن، و عناصر تشکیلی اشاره کرد.
ورق استیل نازک آستنیتی :
این نوع ورق غیرمغناطیسی است و جذب آهنربا نمیشود و به اصطلاح نگیر میباشد. در ترکیب شیمیایی خود مقدار زیادی کروم و نیکل داراست و از درصد کمی کربن تشکیل شده است.
ورق استیل نازک فریتی :
این ورقها نباید در حرارت بالا قرار گیرند. در مصارف غیر سازهای استفاده میشود و کاربرد تزئیناتی نیز دارد. همچنین از این نوع ورقها در ساخت بدنه کشتی نیز استفاده میکنند.
کاربرد ورق استیل نازک :
این ورقها در موارد بسیاری کاربرد دارند از ساخت پمپها و ماشین آلات صنعتی گرفته تا ساخت دکوراسیون داخلی، سیستم لوله کشی، خودروها و درب آسانسورها.
ورق استیل طلایی :
ورق استیل طلایی جز پرفروش ترین محصولات استیل است و کاربرد فراوانی نیز دارد و به دو دسته ورق استیل مات طلایی و ورق استیل براق طلایی تقسیم میشود.
کاربرد ورقهای استیل طلایی :
این نوع ورق در نمای ساختمانهای خاص تجاری و دولتی استفاده میشود همچنین در گنبدها و اماکن مذهبی نیز کاربرد دارد.
ورق خشدار استیل :
این نوع ورقها به دوسته خشدار بگیر و خشدار نگیر تقسیم میشوند که نوع بگیر آن از متریال 430 سری 400 استیلی تولید میشود و نوع نگیرش از متریال 304 و 316 تولید میشود و خصوصیت اصلی آنها مقاومتشان دربرابر رطوبت است.
خرید ورق استیل، از کجا و چگونه ؟!
برای خرید راحت و حرفه ای ورقهای استیل شما میتوانید به آدرس دفتر ما ؛ ورق فنری بهلر ، در بازار آهن غرب تهران مراجعه کرده و یا با تلفنهای دفاتر فروش و کارشناس فروش ما در ارتباط باشید و همچنین شما مخاطبین گرامی میتوانید هرگونه پرسش خود را به ایمیل شرکت ما ارسال کنید که همکاران در بخش ارتباطات پاسخگوی تمامی سوالات شما مخاطبین گرامی خواهند بود.
و در آخر...
ما در مطالب بالا کلیه اطلاعات لازم دربارهی استیلها، خواصشان، کاربرد ورقهای استیل، هزینهی برخی از ورقهای استیل، ورقهای استیل نگیر و بگیر، ورقهای استیل نازک، کوچک و تزئینی، ورقهای استیل طلایی و ... را در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار دادهایم و امیدواریم مطالب بالا به عموم سوالات شما دربارهی استیلها پاسخ داده و نیازهای شما را در اینباره رفع کرده باشد همچنین شما عزیزان میتوانید سایر مقالات صنعتی موجود در سایت را نیز بررسی کنید.
نظرات این مطلب
تعداد صفحات : -1
درباره ما
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
آرشیو
خبر نامه
چت باکس
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی